Cartier Santos-Dumont Rewind Goedkoop Replica Horloge

Na de werkelijke kussengevallen van vorig jaar, wist ik niet zeker wat ik dit jaar kon verwachten van Cartier op de Watches and Wonders in Genève. Het merk is de afgelopen jaren op een absolute traan geweest, met een aantal van de meest besproken goedkope replica horloges van de show, zo niet van het jaar. Het leek nooit te gaan om het overtreffen van anderen of zichzelf, maar om gewoon door te gaan met het produceren van spannende replica horloges. Wat zou het dit jaar brengen? Ik wist het niet, maar ik had nooit gedacht dat Cartier de versnelling van een uurwerk zou omdraaien en een horloge zou maken dat andersom draait. Toch is dat precies wat we te zien kregen tijdens de show van dit jaar. De replica Cartier Santos-Dumont levert eigenzinnigheid in een elegante verpakking, die een beetje If You Know, You Know toevoegt aan de heimelijke rijkdom van een platina Cartier.


Aan de pols is de platina Santos-Dumont Rewind replica net zo uitzonderlijk als al zijn broers en zussen, met een diameter van 31,5 mm, een lengte van 43,5 mm en een dikte van 7,3 mm. Dat is de “Large” kastmaat voor de SdC, en terwijl het misschien klein is voor sommigen (of de meesten) voelen de afmetingen groter in het vierkant als van het nep horloge en ik vond het perfect om de pols. Ook moet worden opgemerkt dat het goedkope horloge van r eplica een lichte curve heeft waardoor het beter draagt dan een plat horloge. Dat wordt allemaal geholpen door de lederen band, die Cartier replica zijn uiterste best heeft gedaan om bij de wijzerplaat te passen. Vreemd genoeg, de band heeft een eenvoudig lipje voor een snelle release in tegenstelling tot het merk eigen drukknop mechanisme. De robijnen cabochon kroon is ook gecoördineerd, en hoewel ik hou van de stijl van Cartier kronen, als je er ooit een hebt moeten gebruiken, weet je dat het lastige kleine buggers kunnen zijn. Ik merkte dat ik mijn vingertoppen moest gebruiken om ze eruit te trekken en daarna had ik niet veel grip meer. Dit probleem wordt nog groter als je te maken hebt met een handmatig uurwerk, zoals hier het geval is.

Genoeg over die zaak – je bent gekomen om over deze maffe draaischijf te horen! Om je vraag te beantwoorden: Ja, de wijzers draaien in tegengestelde richting en ja, in het begin is het verwarrend. Na niet al te lange tijd om de pols krijg je het onder de knie, ook al duurt het een seconde langer dan normaal. In die korte tijd vond ik echter dat het kleine gevoel van ergernis werd overgenomen door een groter gevoel van gecharmeerd zijn van zo’n domme, onnodige complicatie, als we het zo kunnen noemen. Het lastigste is om te onthouden dat de wijzers achteruit lopen. Als horloge-nerd kijk ik eigenlijk niet naar de indexen als ik de tijd controleer, en dus hielpen de toegepaste Romeinse cijfers niet echt. De duidelijkste herinnering was dat ik naar beneden zou kijken naar het replica horloge en dan zouden de wijzers vooruit zijn gegaan, maar in de verkeerde richting. Ik stel me voor dat als ik dit zou bezitten, ik eraan zou wennen en om zou gaan met de korte aanpassingsperiode elke keer dat ik het om zou doen – of gewoon geen moeite doen en genieten van het nep horloge als een sieraad.

De wijzerplaat zelf is gemaakt van een steen genaamd carneool, wat betekent dat elk van de 200 Santos-Dumont Rewinds een unieke wijzerplaat zal hebben. Bij dit specifieke model, en ik denk bij alle modellen, vond ik dat de stenen wijzerplaat er in het ene licht vuil uitzag, in het andere felrood en in weer een ander diep granaat. Hoewel het bijzonder is dat het een stenen wijzerplaat is en ik de variabiliteit ervan waardeer, had een deel van mij de voorkeur gegeven aan een eenvoudige kersenrode sunburst. De wijzerplaat grijpt ook terug op een vintage ontwerp in plaats van de klassieke zwaardwijzers van Cartier. Het merk beschrijft deze als “appel” wijzers, en ik denk dat ik dat kan zien in de manier waarop alles dat rond is een appel zou kunnen zijn.

Een van mijn favoriete elementen van het hele replica horloge is echter de handtekening van Alberto Santos-Dumont op de achterkant van de kast, gegraveerd, opgevuld met rood om de wijzerplaat te evenaren, en dan direct eronder weerspiegeld. Cartier verklaart: “Deze gelimiteerde editie treedt in de magische en ongekende voetsporen van vliegenier Alberto Santos-Dumont, voor wie alles mogelijk is.” De handtekening is een leuk detail dat wat steun biedt aan de dunne link die het merk probeert te leggen met de beroemde piloot en naamgever van de populairste replica horlogecollecties van het merk. Onder de achterkant van de kast heeft Cartier het handgewonden kaliber 230 MC gebruikt, met de tandwielen omgekeerd om de nieuwe tijdweergave mogelijk te maken. Het loopt op 21.600 omwentelingen per uur met een gangreserve van 38 uur.