Nieuwe Goedkope Replica Breitling Chronomat B01 42 UK Limited Edition

Breitling heeft een heimelijke nieuwe replica Breitling Chronomat onthuld, gelimiteerd tot 250 stuks en exclusief voor de Britse markt. Het is het wonder van monochroom dat velen, waaronder ik, graag hadden willen zien dat Breitling’s heldenhorloge zou worden. Terwijl andere wijzerplaatkleuren en accenten flitsend en stijlvol zijn, heeft een klassieke zwarte wijzerplaat met een stalen kast iets geruststellends. In sommige opzichten tonen gedempte tinten de puurheid van het ontwerp zonder afleiding. Dit verder nemend, ziet de nieuwe UK limited edition af van de opvallende rode accenten die gebruikelijk zijn in het hele assortiment. In plaats daarvan heeft Breitling replica een matte witte coating aangebracht op de chronograaf secondewijzer en witte cijfers gebruikt voor de decimale schaal van de rehaut. Terwijl de antracietkleurige sub-dials voor wat contrast zorgen met de gelakte zwarte wijzerplaat, mengen de vergelijkbare tinten zich ook mooi terwijl ze toch leesbaarheid bieden.

Sinds de symbolische wedergeboorte van Breitling in 2018 is een voortdurende aanduiding voor chronografen uit de reguliere productie of de wijzerplaten contrasterende totalisators hebben. Subdials die contrasteren met de hoofdwijzerplaat geven aan dat het kaliber binnenin de interne B01 is (maar niet noodzakelijkerwijs zijn varianten). Ton-sur-ton sub-dials geven echter aan dat het mechanisme een op ETA/Valjoux 7750 gebaseerd kaliber 13 is. Nu Breitling zijn kerncollectie vernieuwt, wordt het B01 uurwerk het de facto kloppend hart voor zijn chronografen. Slechts enkele modellen in de catalogus maken nog gebruik van het mechanisme van derden, voornamelijk in de SuperOcean Heritage serie. Daarom wordt deze visuele aanwijzing om de beweging die het goedkope luxe replica horloge aandrijft over te brengen steeds minder relevant in de moderne line-up van Breitling. Bijgevolg zijn recente releases, zoals de Avenger B01, voorzien van een single-shade wijzerplaat ondanks het feit dat ze niet gelimiteerd zijn.

Replica Breitling introduces the Chronomat B01 42 UK limited edition

Vanaf mei 2024 ben ik al vier jaar in het bezit van de goedkope nep Breitling Chronomat B01 42 “Frecce Tricolori”. De populaire Chronomat heeft inderdaad veel spannende en dynamische limited editions gekregen sinds zijn verjonging in 2020. Maar ik blijf het waarderen hoe het Frecce Tricolori model een eerbetoon is aan de 1983 editie die later de inspiratie vormde voor de Chronomat uit 1984. De Frecce Tricolori versie viel vooral op tussen de releases van 2020 door de ton sur ton blauwe wijzerplaat en de gepolijste stalen secondewijzer. In plaats van een panda of omgekeerde panda configuratie, heeft de wijzerplaat vastgelegd wat het origineel iconisch maakte. Omdat dit jaar 40 jaar wordt gevierd sinds de heropleving van de Chronomat in de jaren ’80 en 140 jaar Breitling replica, is het verheugend om meer bijpassende kleurencombo’s terug te zien keren in de line-up.

 

Voor de nieuwe goedkope Breitling replica is de beste vergelijking de omgekeerde panda roestvrijstalen Chronomat van de eerste lancering. Ondanks dat de chronografen met concentrische groeven dezelfde ruimte innemen, lijken de omgekeerde panda subdials meer op te vallen door het contrast. De donkere antracietkleur met witte markeringen vermindert de visuele impact voor een meer uniforme esthetiek. Het hangt van je smaak af, maar de UK limited edition spreekt mijn meer ingetogen voorkeuren aan. Naast de wijzerplaat behoudt deze uitgave de belangrijkste ontwerpkenmerken van de Chronomat. Hij behoudt de huidige kast van 42 × 50,5 × 15,1 mm en wordt, toepasselijk, geleverd op de unieke Rouleaux horlogeband met zijn geweer-shell-stijl schakels. De nieuwe armband helpt de Chronomat op te vallen tussen het aanbod van Breitling en haar concurrenten op het gebied van chronografen.

Breitling noemt de Chronomat meestal “chic”, maar ik ben het er niet mee eens dat dit het stoere karakter van het beste nephorloge uitstraalt. Terwijl de Avenger de sportievere horlogecollectie is, heeft de Chronomat nog steeds een macho uitstraling voor dagelijks gebruik. Door de schuifring is de Navitimer meestal het meest herkenbare Breitling replica polshorloge. Maar voor Breitling is de Chronomat het vlaggenschip omdat het in wezen het merk redde van een faillissement in de jaren ’80 en relevant blijft tot op de dag van vandaag. Deze nieuwe gelimiteerde editie van 250 stuks laat zien hoe Breitling leunt op zijn eigen ontwerpen met een fantastische monochrome versie. Met zijn B01 uurwerk met automatische opwinding en een gangreserve van 70 uur is de Chronomat opgewassen tegen elke achtervolging.