Omega DeVille Chronograph Co-Axial Calibre 9301 Replica Horloge

In 2012 introduceerde Omega een hele reeks zeer spraakmakende uurwerken die verband hielden met grote evenementen die het sponsorde – de Olympische Spelen in Londen; de James Bond-film, Skyfall; en Golf’s Ryder-cup. Grotendeels verloren in de heisa was een van de meest opvallend elegante nieuwe releases van het Zwitserse merk uit dat jaar, een Omega De Ville chronograaf aangedreven door de fabrikant Calibre 9301, met Omega’s nu beroemde coaxiale echappement, en uitgerust in een roségouden kast en blauwe wijzerplaat en band. Hier geven we dit imitatie horloge de showcase die het verdient.

Hoewel niet zo ingebakken in de popcultuur als andere replica horloges van Omega zoals de Seamaster (nu hét horloge voor Agent 007) of de Speedmaster (de legendarische “Moonwatch”), heeft de chique De Ville-lijn toch gediend als podium voor de introductie van enkele van de belangrijkste horloge-innovaties van het merk. Het was in een De Ville dat Omega Calibre 2500 introduceerde – het eerste uurwerk uitgerust met het coaxiale echappement ontwikkeld door Dr. George Daniels – in 1999. In 2007 was de De Ville het lanceerplatform voor het eerste interne uurwerk van het bedrijf , coaxiaal kaliber 8500/8501 – in een nep horloge dat ook het debuut markeerde van de exhibitionistische Hour Vision-kast. Meer recentelijk gebruikte Omega de De Ville Hour Vision Jaarkalender voor het debuut van een andere technische innovatie, de Si14 silicium balansveer.

De Omega De Ville Chronograph replica bevat Omega’s Calibre 9300/9301, de chronograafversie van het interne uurwerk dat zijn debuut maakte in de Hour Vision-modellen. Het uurwerk maakt gebruik van een kolomwielsysteem en is uitgerust met een coaxiaal echappement en een Si14-siliciumbalansveer. Het is gecertificeerd als chronometer door het Zwitserse testbureau COSC. Omega is zo overtuigd van de betrouwbaarheid en stabiliteit van het uurwerk dat het elk imitatie horloge levert met een garantie van vier jaar.

Omega De-Ville Chrono Replica

Deze 18k roségouden kast heeft een diameter van 42 mm en is afgewerkt met gepolijste en geborstelde afwerkingen. De blauwe wijzerplaat met twee zones heeft twee koepelvormige subdials: die op 3 uur geeft zowel de 60-minuten als de 12-uurstellers voor de chronograaf weer, waardoor het gemakkelijk is om verstreken tijden te lezen; die op 9 uur is voor de lopende seconden. Het Omega replica horloge heeft een centrale chronograaf secondewijzer en 18k gouden, diamantgepolijste, gefacetteerde centrale uren- en minutenwijzers. De toegepaste Romeinse cijferindexen zijn ook goud, gefacetteerd aan de zijkanten en uiteinden, en volledig diamantgepolijst. bruine of blauwe leren band, of met een roestvrijstalen kast op een roestvrijstalen armband of op een zwarte of blauwe leren band. De urenwijzer kan worden gewijzigd zonder de minuten- en secondewijzer te beïnvloeden, een zegen voor frequente reizigers die meerdere tijdzones doorkruisen.

Het uurwerk, dat zichtbaar is door de achterkant van de kast met saffieren, heeft een 18k gouden rotor en balansbrug. Andere versieringen op het uurwerk zijn onder meer Genève-golven in Arabesque en zwartgeblakerde schroeven, vaten en een balanswiel.

Het hier getoonde roségouden model – met zijn blauwe alligatorleren band die bij de wijzerplaat past – is ook verkrijgbaar met een opaline zilveren wijzerplaat. Er is ook een model in een roestvrijstalen kast, met een keuze uit blauwe, opaline zilveren of zwarte wijzerplaten en een keuze uit een zwarte of blauwe band of stalen armband. Deze modellen bevatten Omega Calibre 9300, die qua functie identiek is aan de Calibre 9301 van het roségouden model, maar een gerhodineerde rotor en balansbrug heeft in plaats van gouden. De prijzen zijn $ 29.000 voor de roségouden modellen, $ 8.300 voor roestvrij staal op een leren band en $ 9.000 voor roestvrij staal met armband.

Omega DeVille Chrono Replica

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *