Breitling Bentley GT ‘Dark Sapphire’ Edition Replica Horloge

Het nieuwste van Breitling voor Bentley wijkt een beetje af van de typische modellen die uit de collectie komen. De Breitling Bentley GT “Dark Sapphire” Edition replica wordt uitgebracht op de hielen van de Bentley Continental GT uit 2018, die eerder dit jaar werd onthuld op de Frankfurt Motor Show, en kan helpen bij het kriebelen van degenen die reikhalzend wachten tot de auto de straat op gaat. Met een chronograaf van 30 seconden, een rubberen band en Breitling’s gepatenteerde “Breitlight”-kastmateriaal, zal de Dark Sapphire opmerkelijk licht, nuttig en robuuster zijn dan eerdere modellen voor Bentley – om nog maar te zwijgen van een donkerdere en meer broeierige benadering van de verzameling.

Breitling Bentley GT Dark Sapphire Edition Replica

Breitlight is een vorm van koolstofpolymeer die aanvoelt als iets tussen koolstofvezel en ultrahard plastic – het is ongelooflijk licht en duurzaam. Breitling beweert ook dat het beter bestand is tegen krassen, magnetisme, corrosie en hitte. Kasten gemaakt van koolstofmaterialen zijn niet per se nieuw, omdat we een welkome toestroom van koolstof hebben gezien die wordt gebruikt in luxe sport imitatie horloges, dus het was niet meer dan normaal dat Breitling hun vertolking van die trend overnam. We zagen het Breitlight-materiaal voor het eerst in de Breitling Avenger Hurricane van 2016 (hands-on hier), later gevolgd door de Colt Skyracer.

Breitling Bentley GT Dark Sapphire Edition Replica

Om te illustreren hoe licht het is, is het meer dan 3 keer lichter dan titanium. Nadat ik vorig jaar de Avenger Hurricane had behandeld, vond ik het materiaal erg netjes en bijna te licht. Terwijl de Avenger Hurricane een afmeting van 50 mm had, zou je de grootte nooit hebben geraden door het gewicht te voelen, dat ik destijds beschreef als even vreemd als koel. De replica Breitling Bentley-collectie heeft carbonversies van bestaande modellen gezien, maar dit is het eerste model dat het Breitlight-hoesmateriaal gebruikt en ik hoop dat het meer “cool” en minder “vreemd” aan de pols aanvoelt in een iets kleinere behuizing .

Breitling Bentley GT Dark Sapphire Edition Replica

De waterbestendige behuizing van 100 m is doordrenkt met “blauwachtige tinten” en meet 48 mm, wat niet bizar is voor Breitling of de Bentley-collectie, maar het is ook niet subtiel. De rubberen band met diamantpatroon past bij het algehele ontwerp en kan uitstekend het interieurontwerp van de Bentley Continental GT uit 2018 kanaliseren. In combinatie met het diamantpatroon op de wijzerplaat en de zoolplaat met diamantpatroon die kenmerkend is voor de Breitling for Bentley replica horloges, valt er in één oogopslag veel uit te pakken, maar het voelt als een verlengstuk van de auto – en dat is een verfrissend succes. Breitling is in het verleden altijd goed geweest met Bentley-geïnspireerde elementen, maar ik heb het gevoel dat de nieuwste modellen (exclusief B06-S) de auto’s zelf wegstuurden, en dat was teleurstellend voor mij. De replica Breitling Bentley GT “Dark Sapphire” Edition voelt absoluut alsof hij uit dezelfde mal komt als zijn inspiratie.

Breitling Bentley GT Dark Sapphire Edition Replica

De nep Breitling Bentley GT “Dark Sapphire” Edition herbergt een van de nieuwste Breitling “engines” – de Calibre B06. Het zou niet vreemd moeten voelen, aangezien de Dark Sapphire een aantal ontwerpovereenkomsten deelt met de Bentley B06-S Carbon die vorig jaar werd uitgebracht. De COSC-gecertificeerde, in-house Breitling-beweging heeft een uniek kenmerk van een Breitling-patent uit 1926: een 30-seconden chronograaf met een centrale secondewijzer. Wanneer geactiveerd, zal de wijzer met een interval van een halve minuut rond de wijzerplaat vegen en een nauwkeurigheid tot 1/8e van een seconde garanderen, gemarkeerd door een 30 seconden durende cijferring.

De wijzerplaat en het uurwerk hebben een unieke relatie met elkaar omdat er voor een functie als de centrale chronograaf een wijzerplaat omheen moet worden gebouwd. De chronograafregisters bevinden zich op de posities van 3, 6 en 9 uur met een datumvenster om 4:30 uur. Ondanks dat het datumvenster zich op een locatie die verdeeldheid zaait voor een sport replica horloge, heeft Breitling uitstekend werk geleverd door een leesbare wijzerplaat te ontwerpen rond de centrale centrale 30-seconden chronograaffunctie. Toevoeging aan de leesbaarheid zijn de toegepaste indexen en heldere “Bentley Blue” accentkleuren langs de toerenteller en de cijferringen – aangevuld met een blauwe secondewijzer om de zichtbaarheid in het weliswaar drukke wijzerplaatontwerp te vergroten. Overwegend aangebracht onder de verlichte wijzers, zeer dicht bij het midden, is de tekst “30 Second Chronograph” in dezelfde blauwe kleur aangebracht. Bovendien heeft de replica Breitling Bentley GT “Dark Sapphire” Edition een koepelvormig saffierglas, aan beide zijden AR-coating en een indrukwekkende gangreserve van 70 uur.

Met de recente shake-ups in Breitling-management, ben ik aangemoedigd om een solide toevoeging aan de replica Breitling for Bentley-collectie te zien. De Breitling Bentley GT “Dark Sapphire” Edition was een onverwacht model dat in de Bentley-collectie past zonder zich te misdragen. De Breitlight-behuizing, rubberen band en humeurige persoonlijkheid geven het een ruig-sportieve uitstraling die zeker niet bij ieders smaak zal passen, maar ik geloof dat het toch zijn plaats zal vinden onder replica Breitling-enthousiastelingen. De replica Breitling Bentley GT “Dark Sapphire” Edition is gelimiteerd tot 500 stuks (dus wees er snel bij) en heeft een prijskaartje van $9.965.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *