Rolex Perpetual 1908 Replica Horloge in Platina met Guilloché wijzerplaat

Tijdens Watches and Wonders Genève 2024 presenteerde Rolex een nieuw Perpetual 1908 model in 950 Platinum als aanvulling op de inaugurele uurwerken van de Perpetual replica collectie, in witgoud en roségoud, gelanceerd in 2023.

De klassieke ronde kast meet 39 mm x 9,50 mm en is bekroond met een bezel die gewelfd is in het bovenste gedeelte en fijn geribbeld in het onderste. De rondingen van de lugs worden benadrukt door een zachte afschuining aan de bovenranden. Waterdichtheid is gegarandeerd tot een druk van 5 bar (50 meter). Een opvallend kenmerk is de ijsblauwe wijzerplaat versierd met een guilloché rijstkorrel motief, een primeur voor Rolex replica.

Rolex Perpetual 1908 Replica

Dit ingewikkelde patroon, dat doet denken aan een rozet, heeft een driedimensionale geometrische lay-out die het oppervlak van de wijzerplaat overspant, beginnend bij de kleine secondewijzer op 6 uur. De minutenbaan wordt omringd door een filet sauté met een gekroesd patroon, dat ook guilloché is. De integratie van een guilloché wijzerplaat, vervaardigd door middel van machinaal draaien – een methode waarbij een draaigereedschap wordt gebruikt om patronen in een oppervlak te kerven – onderstreept het eerbetoon van de Perpetual collectie aan klassieke esthetiek.

Rolex Perpetual 1908 Replica

De exclusieve wijzerplaat is versierd met Arabische cijfers 3, 9 en 12 en facetgeslepen indexuurmarkeringen. De uurwijzer valt op door de cirkel net voor de punt, terwijl de minutenwijzer de vorm heeft van een tweesnijdend zwaard. De transparante saffierglas achterkant van de kast biedt een duidelijk zicht op Calibre 7140, een zelfopwindend uurwerk dat volledig is vervaardigd door nep Rolex.

Rolex Perpetual 1908 Replica

Dit uurwerk bevat de gepatenteerde Chronergy echappement, bekend om zijn energie-efficiëntie en betrouwbaarheid, dankzij de nikkel-fosfor constructie, biedt robuuste weerstand tegen krachtige magnetische velden. Daarnaast beschikt het uurwerk over de gepatenteerde Syloxi spiraalveer, een innovatie van goedkope Rolex replica. Gemaakt van silicium, deze spiraalveer heeft een gepatenteerde geometrie die zorgt voor een nauwkeurige tijdmeting in elke positie. De oscillator is gemonteerd op gepatenteerde hoogwaardige Paraflex schokdempers van Rolex, ontworpen om de weerstand van het uurwerk tegen schokken te verbeteren.

De bruggen zijn versierd met de iconische Rolex Côtes de Genève, terwijl het opengewerkte oscillerende gewicht gemaakt is van 18 kt geel goud. Het nieuwe kaliber 7140 werkt met een frequentie van 4 Hz (28.800 trillingen per uur) en biedt een gangreserve van 66 uur.

Net als alle Rolex replica uurwerken heeft de Perpetual 1908 de Superlative Chronometer certificering, zoals te zien is aan de inscriptie ‘Superlative Chronometer’ boven de kleine secondewijzer op 6 uur. Deze certificering zorgt voor precisie binnen het bereik van -2/+2 seconden per dag – een niveau van nauwkeurigheid dat de COSC standaarden voor bewegingscertificering alleen ver overtreft. Het replica horloge is gekoppeld aan een mat bruine krokodillen lederen band met groene kalfslederen voering en tone-on-tone stiksels. Het wordt vastgemaakt door een drievoudige vouwsluiting van 950 platina.

Rolex Perpetual 1908 Replica