Beste Replica IWC Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces

Het nieuwste replica IWC horloge dat het resultaat is van de gevierde samenwerking van het merk met de U.S. Navy squadrons, de replica IWC Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces debuteert als de allereerste IWC Pilot’s Watch met een volledig lichtgevende witte wijzerplaat. Gepresenteerd in doelgericht en dreigend zwart keramiek, “hoog contrast” beschrijft niet alleen de wijzerplaat, maar deze nieuwe referentie IW326905 in zijn geheel.

Zoals de officiële naam al zegt, is dit nieuwste replica IWC Pilot’s horloge 41 mm breed, gewikkeld in vrijwel krasbestendig zwart keramiek dat helemaal mat is om reflecties tot een minimum te beperken wanneer het gedragen wordt en bekeken wordt ver boven de wolken, waar de zon altijd schijnt. De enorme uur- en minutenwijzers, een echt Pilot’s Watch-handelsmerk, en de centrale secondewijzer zijn ook mat om altijd op te vallen tegen de uitgestrekte witte wijzerplaat.

Dit is mogelijk dankzij de omgekeerde uitvoering van de wijzerplaat waarbij de achtergrond van de indexen, d.w.z. de wijzerplaat zelf, is bedekt met glow-in-the-dark materiaal, waardoor de zwarte indexen in schril contrast staan. Het eindresultaat is niets minder dan spectaculair, een traktatie voor fans van Super-LumiNova, horlogefotografie en uitstekende leesbaarheid bij weinig licht. Het Black Aces-logo is ook zwart omlijnd met een rode streep die wordt aangevuld door het streepje rood aan het uiteinde van de centrale secondewijzer. Een leuk toeval is dat dit IWC replica horloge is ontworpen voor het Strike Fighter Squadrion 41 (VFA-41, ook wel bekend als de “Black Aces”), en dus heeft het logo op 6 uur het nummer 41, dat overeenkomt met de kastdiameter van deze bijzondere Zwitserse replica IWC Pilot’s Watch Automatic. Het was allemaal zo bedoeld.

De achterkant van de kast is gemaakt van lichtgewicht titanium en gegraveerd met een “Black Aces” tweemotorige jet tegen een achtergrond van schoppen. De achterkant van de kast beschermt, samen met een zachtijzeren binnenkast, het IWC 32100 kaliber tegen de elementen, waaronder magnetische velden en druk tot 6 bar (gelijk aan 60 meter). De 32100 is een door IWC vervaardigd uurwerk dat een moderne werkfrequentie van 4Hz combineert met een gangreserve van 3 dagen (72 uur), die wordt aangevuld door een zelfopwindend systeem. Ondanks de uitgebreide gangreserve en de moderne frequentie zorgt de 32100 er nog steeds voor dat het beste kwaliteit replica IWC Pilot’s Watch Automatic 41 Black Aces (IW326905) horloge relatief dun is met een dikte van 11,4 mm, waardoor het comfortabel is om dagelijks te dragen. Het draagcomfort wordt verder verhoogd door een zwarte band van textiel met een gesp van gezandstraald roestvrij staal.

De voorkant wordt natuurlijk bedekt door een saffierglas met een convexe vorm en een antireflecterende coating aan beide zijden. Als een echt nephorloge voor piloten beveiligt en test IWC het kristal aan de voorkant tegen verplaatsing door luchtdrukdalingen – de bijna onvoorstelbare snelheid waarmee moderne straaljagers hoogte winnen stellen hun passagiers en hun uitrusting bloot aan een drastische daling van de luchtdruk. Terwijl de druk op grote diepte een replica horloge kan verpletteren, kan een plotselinge daling in luchtdruk de lucht die in het horloge gevangen zit het wrijvingsbestendige voorste kristal van de lunette laten schieten. Een veiligheidsrisico en een ongemak waar geen sprake van kan zijn bij een IWC Pilot’s Watch.