De 40mm Two-Tone TAG Heuer Aquaracer Professional 200 Goedkope Nep Horloges

De tweekleurige 40mm-modellen maken gebruik van 18k 5N roségoud en 18k 3N geelgoud voor sunray-geborstelde lunette-inserts en bijpassende kronen. Het duwt de luxe nephorloges in een luxueuzer rijk zonder de opzichtigheid van de massief gouden modellen. Verder heb ik nooit het gevoel gehad dat ik kostbaar of delicaat moest zijn met de horloges toen ik ze uitprobeerde. Je krijgt niet het gevoel dat je een gouden replica horloge om hebt, alleen een horloge dat goud gebruikt voor een accent hier en daar.

De behuizingen zijn hoekig zonder hard aan te voelen, met een overwegend geborstelde afwerking, waardoor het vrij sportief blijft. Met een dikte van 11,5 mm dragen ze vrij plat, op een goede manier. Dankzij de contouren van het bandje zit het zeer comfortabel om de pols. De schroefkroon is gemakkelijk vast te pakken en te bedienen en zorgt voor een waterdichtheid van 200 meter. Ik vond de bezel zelf niet alleen mooi, maar ook een perfecte balans tussen spanning en grip, zodat hij soepel werkt zonder gevoelig te zijn voor stoten.

De bijgeleverde 20mm rubberen bandjes zijn afgestemd op de wijzerplaat en je hebt geen last van rondfladderende staartjes omdat ze op maat zijn geknipt. Ze passen de beste replica Tag Heuer Aquaracer horloge naadloos en helpen met die geweldige draagervaring. Helaas maken de bandjes geen gebruik van TAG’s snel verstelbare sluiting die op de Professional 300 serie zit, dus elke fijnafstelling zal moeten worden gedaan buiten de pols en met een hulpmiddel. Hoewel ik niet de kans kreeg om het bandje op maat te maken voor mijn pols, was het duidelijk dat het materiaal comfortabel is en dat de opvouwbare stalen sluiting stevig en slank is, zodat het geen onnodige bulk toevoegt aan de onderkant van de pols. De kwaliteit verminderde mijn teleurstelling echter niet en ik ben nog steeds van mening dat de snelsluiting op alle TAG’s gereedschaps- en sportexemplaren zou moeten zitten. Ik zou deze ook graag op stalen armbanden zien – geen tweekleurig staal en goud, maar gewoon staal, omdat ik liever heb dat de bezel van tweekleurige horloges opvalt.

De wijzerplaten zijn voorzien van de Aquaracer replica lay-out die in 2020 werd geïntroduceerd. Op de roségouden variant krijg je een zwarte wijzerplaat, terwijl de geelgouden blauwe krijgt. Beide hebben een subtiel kleurverloop en garagedeurstrepen. Om bij de kasten te passen, zijn de wijzers en indexen verguld met het corresponderende goud en voorzien van royale toepassingen van Super-LumiNova. Beide datumwielen zijn zwart, wat betekent dat er een beetje contrast is op de blauwe wijzerplaat. Gezien de diepte van het blauw aan de randen stoorde het me echter niet zo. Een leuk detail dat me opviel waren de logo’s op beide wijzerplaten: In tegenstelling tot de witte logo’s op andere Aquaracers, zijn deze logo’s gedrukt in overeenstemming met het gebruikte goud.

De bewegingen zijn verborgen onder een reliëf kompasroos op de roestvrijstalen achterkant van de kast. Ik vind dit helemaal prima, omdat de basisbewegingen van TAG over het algemeen niet opvallend genoeg zijn om te laten zien. Voor beide modellen hier gebruikt TAG zijn Caliber 5 Automatic uurwerk, dat een Zwitserse Sellita SW200 als basis gebruikt. Het loopt 28.800 vph maar heeft een gangreserve van slechts 38 uur. Gezien de geweldige dingen die TAG doet met zijn chronograaf uurwerken, is het jammer dat de duikers niet een beetje liefde krijgen. Ik persoonlijk niet kopen in in-house superioriteit ten opzichte van derden, maar op dit prijspunt, om te concurreren met merken als Tudor en Oris, moet deze Tag Heuer replica horloge met behulp van een betere beweging. Deze replica horloges nederland moeten op zijn minst een manufactuur uurwerk hebben, maar eerlijk gezegd zou ik zelfs genoegen nemen met een Sellita SW300 met zijn opgewaardeerde 56-uurs gangreserve.