Allereerst heeft de 2023 collectie een nieuw lid in het team: de Ford Thunderbird voegt zich bij de Mustang, evenals de Chevrolet Corvette en de Shelby Cobra. De nieuwkomer, de T-bird, is in het wit; de Mustang in het groen; de Cobra in het blauw; en de ‘Vette in het rood. De toevoeging van de witte Ford-versie is niet de enige verandering in de line-up; er is een groot aantal andere wijzigingen die deze auto-geïnspireerde Zwitserse replica horloges racier dan ooit maken.

De beste Breitling replica gevallen zijn geschoren met 1 mm, tot 41 mm in diameter, die, in combinatie met de hoogte van 13,6 mm, zorgt voor veelzijdige en draagbare proporties zeker om vrijwel iedereen te behagen op de pols. Voor de dagelijkse gemoedsrust zijn deze gepolijste stalen kasten allemaal waterbestendig tot 100 meter. Binnenin klopt het Breitling kaliber B01. Deze motor vertegenwoordigt een krachtige upgrade voor de Top Time. De B01 is een van de meest gewaardeerde automatische chronograaf uurwerken op de markt en het is gemakkelijk te zien waarom. De B01 werd voor het eerst uitgebracht in 2009, biedt 70 uur gangreserve en wordt ondersteund door een garantie van vijf jaar.

Breitling Top Time Replica

Alle Top Time replica horloges hebben dezelfde kast en hetzelfde kaliber, maar de wijzerplaten zijn heel verschillend. Neem om te beginnen de nieuwste aanwinst, de Ford Thunderbird. Geïnspireerd door de stijlvolle en luxe cruiser die debuteerde in 1954, heeft deze witte wijzerplaat tonaal gematchte chronograaf tellers, rode highlights en een Thunderbird logo onder het Breitling merk. Net als bij de vorige Top Time Classic Cars zit de lay-out van de wijzerplaten in deze serie vol met subtiele nostalgische knipogen, zoals de vierkante ’televisie’-vorm van de chronograafregisters, die een echt jaren ’60 gevoel geven aan deze chronografen – een sfeer die wordt geaccentueerd door de geperforeerde kalfslederen racebanden.

Het tweede horloge met een Ford-thema is de groene Mustang replica van Breitling, compleet met het titulaire racepaard op de wijzerplaat. Deze referentie is rechtstreeks geïnspireerd op de gestroomlijnde racer die tussen 1964 en ’74 werd geproduceerd en die een van de meest duurzame iconische Amerikaanse auto’s is geworden.

De chronograaf met blauwe wijzerplaat is geïnspireerd op de legendarische Shelby Cobra, de creatie van Le Mans-kampioen Carroll Shelby die een lichtgewicht chassis combineerde met een krachtige big-block motor. De resulterende auto was visueel verbluffend en spectaculair snel. De blauwe wijzerplaat en de opvallende cobra wijzerplaat van de goedkope nep Breitling Top Time zijn een eerbetoon aan de tijdloze stijl van de auto en, interessant genoeg, is het de enige van de vier chronografen met een tweeregister lay-out.

Tot slot heeft de levendig rode wijzerplaat, geïnspireerd op de Chevrolet Corvette van de tweede generatie, ook wel bekend als de ‘Sting Ray’, een zwarte tachymetrische schaal en zwarte chronograaf subdials – net als het Mustang model.

De huidige generatie horloges in de Top Time Classic Cars swiss replica horloges zijn uitstekend. Goed gebouwd, perfect formaat chronografen met Breitling’s kenmerkende uurwerk tikkend achter de wijzerplaat, er is weinig in de weg van compromissen hier. De wijzerplaten zijn ook goed ontworpen, met precies de juiste hoeveelheid vintage flair. De connectie met klassieke auto’s, die centraal staat in deze collectie, zal natuurlijk een grote aantrekkingskracht hebben op die-hard fans van Amerikaanse auto’s. Maar zelfs als je niet bereid bent om je mening te geven over big block versus hemi, of Chrysler versus Ford, is er nog steeds veel plezier te vinden in deze luxe replica horloges, die uitstekend werk leveren in het oproepen van een vervlogen tijdperk terwijl ze nog steeds een best-in-class moderne chronograaf ervaring bieden.