IWC Replica Grande Complication

IWC Replica Grande Complication

Het Grande Complication-uurwerk van IWC is absoluut een Magnum Opus die zijn naam eer aan doet. Het horloge zelf is niet bijzonder groot (diameter 42,2 mm; kasthoogte 16,3 mm). Maar de hoeveelheid moeite en complexiteit die is geïnvesteerd in het ontwerpen en maken van zo’n apparaat is inderdaad episch.

Episch. Als Engelse majoor ben ik gefascineerd door het gewicht dat het woord heeft. Ik heb ooit geleerd dat een artistiek werk als ‘episch’ wordt beschouwd als het werk zelf een representatie is van de hele wereld, gecondenseerd tot een enkel coherent kunstwerk. In andere werelden is een compositie episch als het de wereld “reconstrueert”.

De Grande Complicatie doet precies dat. Stel je voor dat 659 onderdelen in perfecte harmonie samenwerken om 21 functies en displays te creëren. Het horloge heeft een eeuwigdurende kalender die de eigenaar 500 jaar kan dienen, 75 juwelen, een variatie met een armband en kast gemaakt van 95% fijn platina en een zelfopwindend uurwerk.

De Grande Complication heeft nog meer functies. Maar het meest onderscheidende kenmerk is het eeuwigdurende maanfase-display gemaakt van gepolijst goud, en het display is gemaakt om eruit te zien als de nachtelijke hemel!

Als ik op zoek was naar een IWC replica horloge, dan zou dit het zeker zijn. De Grande Complication liet me zien dat zelfs epische voorstellingen van de wereld zelf om je pols passen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *