Big Pilot’s Watch IWC Racing Works Replica Horloge

Met de replica Big Pilot’s Watch IWC Racing Works (Ref. IW501019) brengt IWC een eerbetoon aan haar jarenlange band met de autosport. Na een partnerschap met Mercedes-AMG in 2004 werd de Zwitserse luxe horlogefabrikant in 2013 ook de officiële engineeringpartner van het Mercedes-AMG Petronas F1™ Team. IWC richtte in 2018 zelfs zijn eigen klassieke raceteam op, IWC Racing. De wereld van motorsport en racen kan worden ervaren in IWC’s paradepaardjes in Zürich, Dubai en Shanghai.

“Racen en techniek zijn zo’n integraal onderdeel van het DNA van IWC. We zijn dan ook verheugd om IWC Racing tot leven te brengen met een op races geïnspireerde versie van de Big Pilot’s Watch – een van onze meest iconische modellen. Deze limited edition bekoort met zijn grade 5 titanium kast en het gedurfde, sportieve ontwerp met een blauwe wijzerplaat in een ingetogen look,” legt IWC CEO Christoph Grainger-Herr uit.

Big Pilot's Watch IWC Racing Works Replica
Big Pilot’s Watch IWC Racing Works © IWC Replica

Een typisch IWC materiaal

De Big Pilot’s Watch IWC Racing Works replica heeft een kast, kroon en kast terug gemaakt van graad 5 titanium. IWC pionierde met titanium in de horloge-industrie in de jaren ’80 toen het bedrijf het eerste polshorloge met een titanium kast en armband introduceerde. In de loop der jaren heeft IWC het gebruik van dit lichte en robuuste metaal voortdurend uitgebreid. Grade 5 titanium is ongeveer 45 procent lichter dan staal en opmerkelijk stijf. Dankzij de hoge sterkte/dichtheidsverhouding wordt het veel gebruikt in de autosport om onderdelen van krachtige motoren te vervaardigen. Andere essentiële kenmerken van titanium voor imitatiehorloges zijn de huidvriendelijkheid en de aantrekkelijke matgrijze kleur. De achterkant van de titanium kast is gegraveerd met het IWC Racing Works logo.

Een blauwe wijzerplaat met gedempte witte cijfers complementeert de uitgesproken technische uitstraling van de 46,2 millimeter titanium kast. De datumweergave bevindt zich op “6 uur” en de gangreserve-indicatie bevindt zich op “3 uur”. Lichtgevende indexen en wijzers zorgen voor een optimale leesbaarheid. De reliëfstructuur op de blauwe kalfsleren band onderstreept de sportieve uitstraling van het uurwerk.

Big Pilot's Watch IWC Racing Works Replica
Big Pilot’s Watch IWC Racing Works © IWC Replica Horloges

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *