Omega Seamaster 300 60th Anniversary Limited Edition Luxe Imitatie Horloge

De allereerste Seamaster 300 is teruggekeerd op zijn 60e verjaardag. Omega weet hoe je een verjaardag moet vieren! Het uiterlijk en de afmetingen van de originele CK2913 worden bijna perfect gerespecteerd, en tot ons grootste genoegen. Deze moderne gelimiteerde oplage van 3.557 stuks zorgt ervoor dat je kunt genieten van dit ontwerp uit 1957 voor waar het voor bedoeld is, duiken, iets wat we nooit zouden aanraden bij een vintage exemplaar.

Dit herdenkingsstuk deelt misschien een deel van zijn naam met de “gewone” Seamaster 300, maar het is een totaal ander reokuca-horloge. Toegegeven, ze komen allebei met de grote brede pijlhand, maar daar houden de overeenkomsten op. De replica Seamaster 300 60th Anniversary Limited Edition Master Chronometer was gemodelleerd naar de originele Seamaster 300, de referentie CK2913, die in 1957 werd uitgebracht naast de Speedmaster en de Railmaster (die ook hun eigen jubileumedities kregen). De Seamaster 300 was Omega’s manier om te concurreren met de Rolex Submariner en de Blancpain Fifty Fathoms, en het werd gevolgd door een lange lijst van zeer serieuze duikimitatiehorloges, waaronder de enorme Ploprof.

Seamaster 1957
De Seamaster 300-replica biedt dezelfde karakteristieke bezel als de originele referentie CK2913.

Omega had al een Limited Edition van de Seamaster 300 uitgebracht ter ere van James Bond, maar dit is de allereerste keer dat de originele Seamaster 300 op zo’n manier wordt gereproduceerd. Van ver zien het origineel en de reproductie er identiek uit, tot aan de 39 mm roestvrijstalen kast aan toe. De configuratie van de wijzerplaat is ook een perfecte match, behalve dat de originele radiummarkeringen zijn vervangen door de veiligere SuperLuminova op zowel de indexen als de brede pijl-handset. Merk op dat de wijzerplaat een faux-tropische afwerking kreeg die herinnert aan wat je op een vintage stuk zou kunnen vinden en de lume is gekleurd om ook bij die look te passen. Het is niet overdreven en het resultaat ziet er geweldig uit.

Net als bij de originele referentie CK2913, vertrouwt dit Omega-replicahorloge op een automatisch uurwerk, maar het geavanceerde kaliber 8806 in plaats van het kaliber 501. Interessant is dat de omgekeerde minutentelling werd gekozen voor de ring, een stijl die ook te vinden is in de originele Seamaster, en zelfs hetzelfde lettertype en toegepaste lume-pip op het 60-minutenteken is te vinden. Het enige verschil hier heeft te maken met het materiaal van de bidirectionele bezel, waarbij aluminium een veel hogere weerstand garandeert dan het acryl dat eind jaren vijftig werd gebruikt. Omega zorgde er zelfs voor dat het Naïad-teken in reliëf op de kroon en het Seahorse op de achterkant van de kast correct werden weergegeven. Je moet echt van deze aandacht voor detail houden.

omega replica horloge
De drie iconische releases uit 1957 krijgen elk hun jubileumeditie, met 3.557 stuks van elk.

Dit jaar is de Seamaster 300-replica niet het enige iconische model dat een dergelijke behandeling krijgt, aangezien tegelijkertijd zeer getrouwe heruitgaven van de Speedmaster CK2915 en Railmaster CK2914 worden aangeboden. De Limited Edition Seamaster 300 zal alleen in 3.557 exemplaren worden geproduceerd en kost 6.500 CHF (ongeveer $6.540 op het moment van publicatie), inclusief twee extra banden, een NATO en een in leer, met ook het bandwisselgereedschap. Je kunt zelfs de drie replica-horloges voor het jubileum samen kopen als je zin hebt in een complete set, en dat is beperkt tot nog eens 557 stuks (met speciale gravures op de achterkant en een extra wijzerplaat), en dat alles voor 20.000 CHF.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *