Chopard Alpine Eagle Pine Green Replica Horloge

Er lijkt geen einde in zicht te zijn aan de voortdurende geïntegreerde wapenwedloop van de horloge-industrie. Terwijl enthousiastelingen deze Zwitserse replica-horloges blijven overladen met ondersteuning, heeft dit witgloeiende marktsegment de opkomst gezien van een breed spectrum van concurrenten voor de zeer gewilde (en vaak onbereikbare) iconen van het genre. Een van de meest overtuigende van deze dark horse-kandidaten die de afgelopen jaren is verschenen, is de replica Chopard Alpine Eagle. Geïnspireerd door het eigen geïntegreerde St. Moritz-model van het merk, uitgebracht in 1980, heeft de Alpine Eagle zijn eigen toegewijde liefhebbers verdiend sinds de introductie eind 2019. Voor zijn nieuwste release brengt Chopard een opvallende nieuwe groene wijzerplaat in de line-up. Op papier, tussen de afwerking van de groene wijzerplaat en het algehele ontwerp, zou dit op dit moment een van de meest trendy uurwerken in de branche moeten zijn, maar Chopard hanteert een minder voor de hand liggende benadering dan veel van zijn concurrenten om iets unieks en echt duurzaams te leveren . De nieuwe replica Chopard Alpine Eagle Pine Green is een echte zware slagman van een uurwerk, biedt overal een spectaculaire afwerking en een presentatie die van top tot teen staat met modellen die ver boven zijn prijsklasse liggen.

Hoewel de behuizing van de replica Chopard Alpine Eagle Pine Green iets groter is dan veel van zijn concurrenten met een breedte van 41 mm, is het ontwerp moeiteloos strak en comfortabel om de pols. Veel hiervan kan aan de voeten van de brede, laag oplopende kroonbeschermers worden gelegd, samen met de bijpassende uitsteeksels aan de zijkant van de kast om 9 uur. Dit geeft het grootste deel van de behuizing een iets kleinere totale diameter, en de korte, sterk naar beneden gerichte geïntegreerde nokken helpen de behuizing effectief om de pols te wikkelen. Met een dikte van 9,7 mm is de Alpine Eagle al verre van een dik replicahorloge, maar de neiging van deze kast om zich in de structuur van de pols te nestelen, zorgt ervoor dat het in de praktijk nog dunner lijkt. In termen van de algemene vorm zijn er elementen van de Alpine Eagle Pine Green die fans van het genre bekend zouden moeten voelen, maar Chopard voert deze riffs op gemeenschappelijke thema’s uit met bewonderenswaardige aandacht voor detail.

De acht opvallende schroeven van de brede afgeschuinde ring zijn bijvoorbeeld allemaal uitgelijnd voor een strakkere en meer samenhangende look. Het centrale verhoogde gepolijste blokmotief dat zich uitstrekt van de kast door de armband is een ander goed voorbeeld. Met scherpe facetten en briljant polijsten, werken deze blokken om de heldere glans van Chopard’s Lucent Steel A223-legering te laten zien. Lucent Steel A223 is niet alleen kras- en slijtvaster dan traditionele legeringen van roestvrij staal, maar heeft ook een schittering op de pols die de behuizing in sommige lichtomstandigheden een uitstraling geeft die dichter bij wit goud lijkt dan bij standaard staal. De gepolijste elementen van de lunette tot de taps toelopende zijafschuiningen van de kast delen allemaal dit gevoel van heldere reflectie en worden scherp aangevuld door gladde, gelijkmatig lineair geborstelde segmenten. Een achterkant van een saffieren display maakt het pakket hier compleet, en Chopard beoordeelt het nephorloge voor een solide 100 meter waterbestendigheid.

Misschien wel de grootste moeilijkheid waarmee de Chopard Alpine Eagle Pine Green-replica wordt geconfronteerd, samen met de serie in het algemeen, is de uitdaging om de unieke “Eagle Eye” -afwerking van de wijzerplaat uit te leggen. Zoals de naam al aangeeft, is deze complexe organische textuur geïnspireerd op de iris van een roofvogel, maar de volledige omvang van dit sterk korrelige, licht arabeske patroon is een grote uitdaging om op foto’s vast te leggen. Het is een wijzerplaat die persoonlijk moet worden gezien om volledig te worden gewaardeerd, met een rijkdom en scherpte tot zelfs de kleinste textuurdetails die het wijzerplaatontwerp een ingewikkeld genuanceerd karakter aan de pols geven. Chopard’s nieuwe Pine Green wijzerplaattint is even genuanceerd, en verre van de voor de hand liggende keuze voor een wijzerplaat als deze. In plaats van de gedurfdere Britse racegroenen of edelsteenachtige smaragdtinten die de huidige groene wijzerplaattrend hebben gedomineerd, is Pine Green verrassend gedempt en onverzadigd. Deze donkere, gereserveerde bemoste tint vervaagt tot bijna zwart onder bepaalde hoeken, en doet net zo denken aan After Eight pepermuntjes en Hessische uniformen als aan oude naaldbossen. De gebruikelijke mix van toegepaste gerhodineerde Romeinse cijfers en baton-indexen van de Alpine Eagle-lijn is aanwezig en wordt hier verantwoord, en zal waarschijnlijk een twistpunt blijven onder liefhebbers. Het uitgesneden datumvenster om 04.30 uur brengt echter met name een verder mooi visueel contragewicht uit balans, hoewel het datumwiel dat overeenkomt met de wijzerplaat deze impact enigszins vermindert.

Chopard drijft de Alpine Eagle Pine Green-replica aan met zijn in-house Chopard 01.01-C automatisch uurwerk. Net als de kast en wijzerplaat, buigt Chopard zijn afwerkingsspieren door de Chopard 01.01-C, met scherpe arabeske golven over de driekwart bruggen en de balans van de pik geaccentueerd door helder gepolijste hoek. Perlage op de hoofdplaat en een mix van ribbels, anglage en sunburst-borstels op de gedeeltelijk geskeletteerde rotor maken het uiterlijk compleet, maar het zicht op dit aantrekkelijk afgewerkte ontwerp wordt enigszins geblokkeerd door Chopard’s bedrukte Alpine Eagle-motief over de saffieren achterkant van de kast. In termen van prestaties is de Chopard 01.01-C niet traag, met een solide gangreserve van 60 uur bij een slagsnelheid van 28.800 bp en COSC-chronometercertificering voor nauwkeurigheid. Onze eigen tests leverden deze nauwkeurigheidsclassificatie op en leverden een gemiddelde nauwkeurigheidsclassificatie van slechts -1 seconde per dag tijdens onze testperiode.

Geen geïntegreerd sportreplica-horlogeontwerp is compleet zonder een bijpassende armband, en de replica Chopard Alpine Eagle Pine Green is geen uitzondering. Knapperig afgeschuind en voortzetting van het verhoogde gepolijste blokmotief van de kast, deze armband is helder en comfortabel om de pols. Hoewel de verhoogde centrale secties relatief klein zijn, biedt dit nog steeds een pittiger uiterlijk dan veel andere ontwerpen in dit segment, en toont het op bewonderenswaardige wijze de heldere glans van Lucent Steel A223.

Ondanks deel te nemen aan twee van de grootste trends die de luxe replica horloge-industrie doordringen, slaagt de nieuwe replica Chopard Apline Eagle Pine Green erin de tijdgeest te overstijgen en een stijlvol ongebruikelijk, dramatisch afgewerkt ontwerp te leveren dat een aantrekkelijk alternatief biedt voor het meest begeerde aanbod van het segment en moet een blijvende aantrekkingskracht hebben bij liefhebbers. De nieuwe Chopard Alpine Eagle Pine Green is nu exclusief verkrijgbaar via Chopard-boetieks. De adviesprijs voor de Chopard Alpine Eagle Pine Green staat op het moment van schrijven op $ 14.800 USD.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *