Omega Seamaster Diver 300m James Bond 50e Verjaardag Replica Horloge

Om de 50e verjaardag van de James Bond-film On Her Majesty’s Secret Service uit 1969 te herdenken, brengt Omega een nieuwe editie uit in zijn populaire Seamaster Diver 300M-serie. Dit nieuwste replica-horloge is de meest recente release die voortkomt uit de lange samenwerking tussen de Bond-franchise en de beroemde Zwitserse horlogefabrikant, waarbij Omega-replica-horloges voor het eerst werden gespot om de pols van de meesterspion in GoldenEye uit 1995.

In alle functionele opzichten is deze nieuwe editie identiek aan eerdere referenties in de Seamaster Diver 300M-replicafamilie. Het maakt gebruik van een 300 meter waterbestendige stalen kast van 42 mm, met een 10 uur heliumventiel, ronde kroonbeschermers en een solide achterkant van de kast die het uurwerk beschermt, Omega Caliber 8800. Dit Co-Axial Master Chronometer automatische uurwerk is in staat om een gangreserve van 55 uur en een magnetische weerstand van 15.000 gauss. De unidirectionele duikring die de wijzerplaat van het nephorloge omkadert, is gemaakt van zwart keramiek, met een wit geëmailleerde inleg voor de duikschaal. Aan de zijkant van de kast bevindt zich ook een ingeschroefde plaat van 18 karaat geelgoud, gegraveerd X/7.007 met vermelding van het specifieke nummer van het replica horloge dat beperkt is tot 7.007 stuks.

Omega Seamaster Bond Replica

Het Omega replica horloge heeft een handvol verwijzingen naar de iconische spion op zijn PVD-gecoate zwarte keramische wijzerplaat. Met name de gouden 12 uur-index is geïnspireerd op het fictieve familiewapen van Bond, en op de 7e dag van elke maand gebruikt de 7 gezien via de datumindicator hetzelfde lettertype als het “007” -logo. Het meest voor de hand liggende is dat er een kogelkop van 9 mm in het midden van de wijzerplaat is, met de geborstelde wervelende actie die aangeeft dat de serie het grootste deel van de afbeelding vormt. Het laatste kenmerk is te zien in een verborgen “50”, de enige directe verwijzing naar On Her Majesty’s Secret Service, die is afgedrukt op de 10 uur-markering en ’s nachts verschijnt via Super-LumiNova.

Omega Seamaster Bond Replica

Voor James Bond-fans zal dit nieuwe replica-horloge waarschijnlijk een interessante en welkome aanvulling zijn op de canon van de horlogegeschiedenis van Bond en Omega. Gevuld met voor de hand liggende en verrassende verwijzingen naar Agent 007, bewandelt de referentie de grens tussen serieus horlogemaken en eigenzinnige nieuwigheid. En met een aanstaande Bond-film die komend voorjaar uitkomt, is het voor degenen die hun zinnen hebben gezet op de volgende release slechts een kwestie van tijd voordat het volgende Bond-imitatiehorloge in de Omega-boetieks ligt.

Omega Seamaster Bond Replica

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *