Hublot King Power 48MM Oceanographic 4000 Replica Horloges

De King Power 48 mm Oceanographic 4000 replica is een nogal ongebruikelijk stuk dat om verschillende redenen meestal aan de aandacht van verzamelaars ontsnapt. De eerste hiervan is dat Hublot geen duik-nep-horlogemerk was – en ook niet is. Het bedrijf sponsort zo ongeveer alles wat op het land beweegt, inclusief voetbal, maar heeft zich niet veel onder de golven gewaagd. Als het de vaste grond verlaat, is het meestal drijvend, zelfs als zijn naam (het Frans voor ‘patrijspoort’) zowel de duikwereld als de zeevaart omvat.

Een andere factor is dat het betreffende uurwerk geen nageslacht heeft gehad. Ondanks het openen van verschillende interessante technische ontwikkelingswegen, bleef het in een prachtig isolement. Ook toen heeft Hublot niet echt de prestatie geleverd om hier “eerste, uniek en anders” te zijn zoals het elders heeft gedaan: replica horloges waarmee duiken tot een diepte van 4.000 meter of meer mogelijk was, waren al beschikbaar. Onvriendelijke zielen kunnen ook opmerken dat het horloge op 6 juni 2011 werd gelanceerd als onderdeel van een samenwerking met een onderzoeksproject dat de Deep Sea Conference wordt genoemd – en dat een Rolex-replicahorloge dezelfde naam draagt. Daar houdt de vergelijking echter op: de 48 millimeter King Power Oceanographic 4000 is een door en door Hublot.

King Power 48mm Oceanographic 4000 Replica
King Power 48 mm Oceanographic 4000 © Hublot Replica

De stijlsignatuur van Hublot is overal waar je kijkt voelbaar: de zes functionele schroeven op hun traditionele locaties om de ring vast te zetten; de scherpgerande, hoekige behuizing; de geïntegreerde riem (in rubber; wat nog meer?); het gevierde interne One-Click-uitwisselingssysteem; het beschermende ‘oor’-oog aan de zijkant op 9 uur; enzovoort.

Innovatieve Materialen

Dat gezegd hebbende, sommige van de gebruikelijke kenmerken van Hublot zijn des te verrassender wanneer ze worden aangetroffen op een nep-duikhorloge: het gebruik van titanium en, nog onverwachter, koolstofvezel, en inderdaad composietvezel voor de zijnokken en inlays. Staal heeft over het algemeen de voorkeur voor nep-duikhorloges, omdat het wordt gezien als het beste compromis als het gaat om het weerstaan ​​van druk, slijtage en corrosie, en omdat het gemakkelijk te bewerken is; titanium heeft de vervelende neiging om vlam te vatten wanneer het wordt bewerkt door de meest bekwame technici. Desalniettemin kan titanium werken voor een duikhorloge dat is ontworpen voor zulke grote diepten, op voorwaarde dat de kast uit één stuk bestaat – een criterium dat Hublot terdege in aanmerking heeft genomen voor zijn latere King Gold-versie.

King Power 48mm Oceanographic 4000 Replica
King Power 48 mm Oceanographic 4000 © Hublot Replica Horloges

Het is een feit dat het combineren van een reeks materialen op een enkel horloge altijd een riskante onderneming is wanneer het voorbestemd is om tot grote diepten af te dalen: elk materiaal reageert op een andere manier op koppel en compressie te midden van veranderingen in kritische variabelen zoals temperatuur en vooral, de druk die door de waterkolom wordt uitgeoefend. Een ander bijkomstig kenmerk is dat het stuk een van de weinige Hublots is met een doorngesp. Professionele duikreplica horloges met verwisselbare banden zijn ook zeldzaam: ervaren duikers houden zich meestal niet bezig met dergelijke franjes en fantasieën, vooral niet als ze het risico lopen in strijd te raken met de ISO 6525-standaardvereiste voor een streng van de armband die bestand moet zijn tegen een trekkracht van zo’n 20 kilo.

Het Hublot replica horloge is gecertificeerd als waterbestendig tot 4.000 meter, maar is in feite getest tot 5.000 meter in het laboratorium. Dat brengt het (min of meer) in lijn met de industriestandaarden, die vereisen dat de weergegeven kenmerken een extra marge van 20% toestaan. Deze prestatie wordt mogelijk gemaakt door een saffierglas van maar liefst 6,5 millimeter dik en een geschroefde achterkant van de kast. De King Power 48 mm Oceanographic 4000 is zeldzaam, atypisch en een eigenaardigheid van Hublot.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *