Panerai Luminor 1950 Sealand For Purdey Gunmakers Gegraveerde Imitatie Horloges

Zojuist aangekondigd door Panerai is een nieuw Luminor 1950 replica horloge met een gegraveerde jager-stijl kast gemaakt voor de historische Britse wapenmaker Purdey. Panerai heeft eerder gewerkt met Purdey, die ook onder de Richemont-groep valt, en deze nieuwe modellen hebben als thema de “Big Five” -dieren van Afrika. De kast in “jagerstijl”, wat betekent dat het een beschermende metalen afdekking heeft over de wijzerplaat die opent op een scharnier, is niet alleen thematisch geschikt voor een samenwerking met een wapenmaker, maar biedt ook een grote ruimte voor de met de hand gegraveerde dierenmotieven . Als co-branding-oefening lijkt de Panerai Luminor 1950 Sealand voor Purdey een zeer coherent bedacht en uitgevoerd product met een klassieke maar macho aantrekkingskracht.

Panerai Luminor 1950 Sealand Purdey Replica

Panerai Luminor 1950 Sealand Purdey Replica
De Panerai Luminor 1950 Sealand-kast is het canvas geweest voor andere gegraveerde Panerai replica horloges – en meestal met dierenthema’s, zoals het imitatie horloge “Year Of The Monkey” dat we hier hebben behandeld. Panerai heeft eigenlijk een grotere collectie Panerai voor Purdey imitatie horloges, maar deze specifieke collectie richt zich op de Big Five van Afrika’s ‘wilddieren’, namelijk de leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn. Het graveren van wapens heeft een lange traditie en een onderscheidende stijl die we eerder goed hebben zien werken op nephorloges, zoals de gegraveerde Rolex-horloges van Madeworn (hands-on hier).

 

Panerai Luminor 1950 Sealand Purdey Replica
Panerai legt uit dat de gravures eerst zijn omlijnd met krijtpoeder of magnesiumpoeder en vervolgens met de hand gegraveerd met een burijn – wat meer dan een week werk vereist. Het patroon dat rond de omtrek van het gegraveerde gebied wordt gevonden, is blijkbaar geïnspireerd op Afrikaanse kunstwerken en is gerealiseerd in gouden inleg – samen met de zeer prominente branding van ‘Panerai for Purdey’. Het kunstwerk zelf is in een klassieke stijl die lijkt op die vaak te vinden is op sierlijke jachtgeweren zoals die van Purdey.

Panerai Luminor 1950 Sealand Purdey Replica

De Sealand-behuizing is typisch 44 mm breed en waterbestendig tot 100 meter. Net als andere Sealand imitatie horloges, draaien de Panerai Luminor 1950 Sealand for Purdey-modellen Panerai’s automatische P.9000-beweging die werkt op 4 Hz met een gangreserve van 3 dagen en te vinden is in een reeks Panerai-aanbiedingen. We verwachten dat het uurwerk zichtbaar zal zijn door een vitrinekast, net als bij andere Sealand replica horloges. Panerai heeft geen afbeeldingen van de wijzerplaat voor dit horloge verstrekt, maar het zal waarschijnlijk in lijn zijn met vergelijkbare replica horloges in hun assortiment, zoals hierboven te zien is. Een zwarte rubberen band is inbegrepen, maar de bijgevoegde waterbestendige kalfsleren band past het beste bij een safaripak en laarzen.

Panerai Luminor 1950 Sealand Purdey Replica
Geweren + wilde dieren + jagen + groot, zwaar, duur Panerai re[;oca horloge… Als je een dosis stijlvol, ouderwets testosteron nodig hebt, lijkt dit een goede optie voor mensen met het budget. Deze ronde nieuwe Panerai Luminor 1950 Sealand for Purdey imitatie horloges is beperkt tot 80 genummerde stuks en kost £ 20.500 per stuk. Ze zijn vanaf 17 november 2016 alleen verkrijgbaar in de Purdey Mayfair-boetiek en online op purdey.com.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *