De Nep IWC Portugieser Automatic en Chronograph in wit en blauw

Zonder onnodige pluisjes of omstandigheden zijn de twee nieuwste toevoegingen aan het IWC Portugeiser-assortiment gewoonweg prachtige en elegante ontwerpen met een focus op contrast. Hoewel er de laatste jaren een opwindende trend is naar meer kleurrijke en expressieve nep horloges, kan het soms lijken alsof er niet veel beschikbaar is voor diegenen die de voorkeur geven aan iets ingetogen maar verfijnds. De IWC Portugeiser zorgt voor het perfecte dagelijkse replica-horloge dat zeer veelzijdig is en toch plezier zal geven.

IW500715 Horloge

Wit en blauw zorgen altijd voor een schril contrast, maar de uitvoering op deze wijzerplaten zorgt voor een vrij zachte uitstraling. Het wit wordt aangebracht als een lak die enige doorschijnendheid heeft, wat betekent dat een deel van het blauw van de aangebrachte details door het oppervlak diffundeert en er bijna uitziet als een lichte halo. Deze specifieke marineblauwe tint is geen toeval, aangezien de IWC Portugeiser-lijn zijn wortels heeft in scheepschronometers en het tijdperk van verkenning. Het gebruik van ijs in sommige van de promotiefoto’s helpt bij het oproepen van de beelden van een schip dat door het ijskoude water breekt tijdens een poolexpeditie.

IW500715 Horloge

De twee referenties van de IWC Portugeiser replica delen veel vergelijkbare elementen, maar zijn echt compleet verschillende replica-horloges die zelfs de verschillende complicaties negeren. De IWC Portugeiser Automatic is een stijlvol ontwerp, met de toegepaste cijfers naast een minutenspoor in spoorwegstijl. De symmetrische subdials zijn een goede manier om balans te bieden met de lopende seconden op 9 uur en een gangreserve-indicator op 3. De kast is 42,3 mm breed, 14,2 mm hoog en loopt vrij soepel naar de gepolijste lugs die het een zeer geplante look op de pols geven. Het maakt gebruik van het IWC-kaliber 52010, een die in 2015 werd geïntroduceerd en maakt indruk met zijn zevendaagse gangreserve, zelfs met een slagsnelheid van 4 Hz. Het uurwerk ziet er ook prachtig uit vanaf de achterkant en vult bijna de hele diameter van het replica horloge.

IW500715 Horloge

De replica van de IWC Portugeiser Chronograph is veel sportiever, vooral door de rubberen band met geïntegreerde look, maar ook door enkele subtiele details zoals de blauwe stippen als minutenmarkeringen onder de rehaut-hoofdstukring. De complicatie van de chronograaf wordt niet overdreven zonder tachymeterschaal, maar gebruikt alleen twee verticaal uitgelijnde hulpwijzerplaten om de lopende seconden en een timer van 30 minuten weer te geven. De kast is zowel visueel als fysiek slanker dan het andere model, met een diameter van 41 mm, een dikte van 13,1 mm en gepolijste nokken die scherper uit het kastontwerp steken. Het uurwerk is een IWC-manufactuurkaliber 69355 – een automatische chronograaf waarvan het ontwerp terug te voeren is op de alomtegenwoordige Valjoux 7750. Het heeft een gangreserve van 46 uur bij een slagsnelheid van 4 Hz.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *