Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar Replica Horloge Referentie 5261R-001

Terwijl de originele Patek Philippe Aquanaut voor het eerst verscheen in 1997 als een meer casual en jeugdige interpretatie van het klassieke sporthorloge van het merk, is de Aquanaut Luce een meer recente toevoeging, die pas in 2004 aan de catalogus is toegevoegd. Terwijl de klassieke Aquanaut oorspronkelijk bedoeld was als herenmodel, is de Patek Philippe Aquanaut Luce replica specifiek gericht op vrouwen, en de collectie biedt compactere kastprofielen, extra kleurstellingen, en een aantal met edelstenen bezette referenties die de lijnen tussen polshorloges en sieraden doen vervagen. Terwijl de oorspronkelijke Aquanaut Luce modellen een aanzienlijke nadruk legden op hun esthetiek, is Patek Philippe zich er volledig van bewust dat vrouwelijke kopers ook complicaties waarderen, en in de loop van de afgelopen jaren zijn er een toenemend aantal geavanceerde Aquanaut Luce modellen bijgekomen, waaronder zowel een quartz Travel Time model als een mechanische chronograaf. Als onderdeel van de laatste batch van nieuwe releases onthuld dit jaar op Watches & Wonders Genève 2023, breidt Patek Philippe de ingewikkelde kant van de Aquanaut Luce-serie, en de nieuwe nep Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar referentie 5261R-001 brengt het merk geavanceerde kalender complicatie aan de kleinere kant van de Aquanaut collectie, terwijl tegelijkertijd de drang om diamanten of edelstenen op te nemen wat dan ook te weerstaan.

 

Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar 5261R-001 Replica

Gemaakt van 18k rose goud, de zaak van de replica Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar referentie 5261R-001 biedt de vertrouwde vorm en profiel dat is emblematisch voor de Aquanaut collectie, en het meet 39,9 mm in diameter (gemeten van 10 tot 4 uur) bij 10,94 mm dik, met 21 mm nokken en een totale lug-to-lug afstand van 47,35 mm. Platte saffier kristallen zijn gemonteerd op zowel de wijzerplaat kant van het replica horloge en de schroef-down display caseback, terwijl een ondertekende opwindkroon zit op de 3 uur locatie, genesteld tussen de handtekening van de Aquanaut grote geïntegreerde kroon bewakers.

Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar 5261R-001 Replica

Net zoals u zou verwachten van een Patek Philippe jaarlijkse kalender replica polshorloge, een reeks van kleine drukknopjes zitten vlak rond de zijkant van de kast, en deze worden gebruikt om de verschillende displays voor de jaarlijkse kalender complicatie van het uurwerk in te stellen. Als gevolg van de aanwezigheid van de extra drukknoppen, is de waterdichtheid voor de nieuwe Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar ref. 5261R-001 aanzienlijk minder dan de standaard tijd-en-datum modellen, hoewel het replica horloge nog steeds een diepte rating van 30 meter biedt om te beschermen tegen het onvermijdelijke vocht contact dat komt met dagelijks gebruik.

De wijzerplaat van de nieuwe Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar 5261R-001 replica heeft een blauw-grijze kleur en is voorzien van de handtekening van de Aquanaut “granaat” patroon in reliëf in het oppervlak. Toegepaste 18k rose goud Arabische cijfers uur markers gevuld met wit lichtgevend materiaal zitten langs de binnenkant van de minuten track, terwijl een rechthoekige datum venster (ook omlijst in rose goud) zit op de 6 uur locatie. Aangezien de nieuwe referentie 5261R-001 een jaarkalender is, zitten een paar registers gewijd aan de dag en de maand op de onderste helft van de wijzerplaat, terwijl een maanfase-indicator bovenaan zit, die het onderste deel van de 12-uur markering afsnijdt.

In het midden van de wijzerplaat bevindt zich een trio van wijzers, met de uren- en minutenwijzer vervaardigd uit 18k rose goud met witte lichtgevende inleg, terwijl de secondewijzer is vervaardigd uit Pfinodal (een legering van koper, nikkel en tin) en volledig is afgewerkt met wit lichtgevend materiaal. Ondertussen zijn de twee kleinere wijzers voor de dag- en maandregisters ook vervaardigd uit 18k rose goud, maar net als de centraal gemonteerde secondewijzer zijn de twee kleinere kalenderwijzers volledig afgewerkt met wit lichtgevend materiaal voor extra contrast tegen het blauwgrijze oppervlak van de wijzerplaat.

Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar 5261R-001 Replica

De nieuwe Patek Philippe replica wordt aangedreven door het eigen automatische uurwerk Caliber 26-330 S QA LU van het merk, en net als alle jaarkalenders, houdt de Patek Philippe Cal. 26-330 S QA LU het verschillende aantal dagen in elke maand bij en hoeft slechts één keer per jaar te worden aangepast (eind februari). Het 34-juwige self-winding uurwerk bestaat uit 319 componenten en heeft een frequentie van 28.800vph (4 Hz), terwijl het gebruikers een gangreserve biedt van maximaal 45 uur als het volledig is opgewonden. Het Patek Philippe Cal. 26-330 S QA LU jaarkalenderuurwerk is niet alleen voorzien van een Gyromax-balanswiel met een Silinvar-haarveer (een eigen siliciumlegering van Patek Philippe), maar ook van een centraal geplaatst oscillerend gewicht dat gemaakt is van massief 21k goud en gesigneerd is met het Patek Philippe-zegel. Tenslotte is op de lugs van de nieuwe Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar ref. 5261R-001 is een blauw-grijze rubberen band met een 18k rose gouden vouwsluiting die overeenkomt met de kleur van de wijzerplaat en met het kenmerkende patroon van de Aquanaut collectie in reliëf aan de buitenkant.

Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar 5261R-001 Replica

Hoewel de nieuwe replica Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar referentie 5261R-001 speciaal is ontworpen voor vrouwen, is er niets overduidelijk vrouwelijk aan het ontwerp van dit model, en ik kan gemakkelijk zien dat een aantal mannen ook geïnteresseerd zijn in het bezitten van dit nieuwe compacte jaarlijkse kalender sporthorloge (waaronder ikzelf). Historisch gezien hebben veel horlogemerken niet dezelfde overtuigende opties voor vrouwen aangeboden die bestaan onder hun herenmodellen, en maar al te vaak kiezen merken voor stereotype vrouwelijke kleuren, quartz uurwerken en diamanten versieringen wanneer ze besluiten om een horloge speciaal voor vrouwen te ontwerpen. Toch zijn er genoeg vrouwen die precies dezelfde smaak voor horloges hebben als mannen, en hoewel ze een iets compactere kastdiameter kunnen waarderen, willen ze niet dat hun horloges sierlijke objecten met edelstenen zijn.

Hoewel Patek Philippe replica zijn Aquanaut Luce-aanbod heeft uitgebreid met modellen met meer geavanceerde complicaties, is dit het eerste complexe model dat geen met edelstenen bezette lunette bevat, en naast het bieden van een verfrissende onderbreking van wat typisch wordt geassocieerd met de Aquanaut Luce-collectie, helpt het ook om een aanzienlijk lager prijspunt te garanderen. Op het moment van lancering wordt de nieuwe replica Patek Philippe Aquanaut Luce Annual Calendar ref. 5261R-001 vergezeld van een officiële verkoopprijs van $61.506 USD, waardoor het een ontegenzeggelijk duur replica horloge is, hoewel het belangrijk is op te merken dat dit ongeveer een derde is van de prijs die Patek Philippe rekent voor de chronograaf versie van de Aquanaut Luce die is voorzien van een regenboogkleurige gem-set bezel.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *