Rolex Deepsea-ref. 126660 Replica

Toen het in 2008 voor het eerst werd geïntroduceerd, verraste het Deepsea-model veel Rolex-fans vanwege zijn enorme formaat. In 2014 werd de originele zwarte wijzerplaat gevolgd door de Ref. 116660 D-blue dial-editie met een diepblauw tot pikzwart verloop.

Op Baselworld 2018 introduceerde Rolex een nieuwe replica Deepsea-versie met een 44 mm Oystersteel (het nieuwe handelsmerk dat Rolex gebruikt om L904 roestvrij staal, een zeer corrosiebestendige en glanzende legering) te identificeren, met opnieuw ontworpen lugs en zijkanten en een bredere Oyster-band, evenals een overeenkomstig aangepaste Oysterlock-vouwveiligheidssluiting.

Rolex Deepsea 126660 Replica

De nieuwe Rolex Deepsea Ref. 126660 replica is voor het eerst uitgerust met Calibre 3235, een beweging van de nieuwe generatie die volledig is ontwikkeld en vervaardigd door Rolex.

Een replica horloge voor professionele duikers ontworpen voor de diepte, de nep Deepsea is waterdicht tot 3.900 meter / 12.800 voet. De Oyster-kast is ontwikkeld om uitzonderlijke weerstand tegen druk te garanderen zonder afbreuk te doen aan de grootte en dikte van het luxe imitatiehorloge.

Het resulterende Ringlock-systeem, een gepatenteerde kastarchitectuur, bestaat uit drie elementen: een koepelvormig 5,5 mm dik saffierglas, een hoogwaardige, met stikstof gelegeerde roestvrijstalen ring, geplaatst in de middelste kast van het replica-horloge, en een achterdeksel in Oystersteel en klasse 5 titanium.

Rolex Deepsea 126660 Replica

De Triplock-opwindkroon, uitgerust met drie afdichtingen, wordt tegen de behuizing geschroefd, waardoor het waterdichtheidssysteem wordt voltooid en een waterdichte beveiliging wordt gegarandeerd, vergelijkbaar met het luik van een onderzeeër.

De kast van de replica Rolex Deepsea is ook uitgerust met een helium-ontsnappingsklep, ontwikkeld en gepatenteerd door Rolex in 1967, die werkt om de replica horloges van duikers te beschermen die zijn gemaakt voor de diepte. Het zorgt ervoor dat overdruk die is opgebouwd in de horlogekast kan ontsnappen tijdens de decompressiefase van een duiker in een hyperbare kamer.

Rolex Deepsea 126660 Replica

Om absolute betrouwbaarheid te garanderen, wordt elke replica Rolex Deepsea getest om de waterdichtheid te garanderen tot een diepte van 3.900 meter met een extra veiligheidsmarge van 25 procent.

De unidirectioneel draaibare lunette van de nep Rolex Deepsea is uitgerust met een 60 minuten gegradueerd Cerachrom-inzetstuk gemaakt van extreem hard en corrosiebestendig zwart keramiek, dat vrijwel krasvast is en waarvan de kleur niet wordt beïnvloed door ultraviolette stralen.

De cijfers en de schaalverdeling zijn in het keramiek gegoten en gekleurd met platina met behulp van een PVD-proces (Physical Vapor Deposition).

De nieuwe Rolex Deepsea-replica wordt aangedreven door het 4 Hz (28.800 vph) zelfopwindende Calibre 3235-uurwerk. Het Chronergy-echappement combineert een hoge energie-efficiëntie met een grote betrouwbaarheid. Gemaakt van nikkel-fosfor, het is ook ongevoelig voor magnetische interferentie. De oscillator, het ware hart van het luxe nephorloge, heeft een blauwe antimagnetische Parachrom-haarveer die bij schokken tot 10 keer nauwkeuriger is dan een traditionele haarveer.

Rolex Deepsea 126660 Replica

Dankzij de nieuwe looparchitectuur en de superieure efficiëntie van het echappement, strekt de gangreserve van kaliber 3235 zich uit tot ongeveer 70 uur of bijna 3 dagen.

De replica Oyster-armband van Rolex Deepsea heeft een Oysterlock-veiligheidssluiting die onbedoeld openen voorkomt en een dubbel verlengsysteem waardoor het horloge comfortabel kan worden gedragen over een duikpak tot 7 mm dik. Met behulp van een getand paneel onder de sluiting van de sluiting, maakt het gepatenteerde Rolex Glidelock-systeem een fijnafstelling van de armbandlengte mogelijk in stappen van ongeveer 2 mm tot ongeveer 20 mm, terwijl de Fliplock-verlengschakel de Rolex Deepsea-armband met 26 mm verlengt.

Rolex Deepsea 126660 Replica

Zoals alle replica horloges van Rolex, valt de Deepsea onder de Superlative Chronometer-certificering, die een nauwkeurigheid van −2 /+2 seconden per dag garandeert, opnieuw gedefinieerd door Rolex in 2015.

De nieuwe replica Rolex Oyster Perpetual Deepsea Ref. 126660 heeft een prijs van € 11.700 / US $ 12.000 vergeleken met € 11.400 / US $ 11.700 van de versie met zwarte wijzerplaat.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *