Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio

Design Miami is een jaarlijkse internationale designbeurs die naar verluidt tienduizenden ontwerpers, critici, curatoren, verzamelaars en beroemdheden samenbrengt – en Panerai is de officiële horlogepartner van het evenement. Het klinkt als een highbrow-evenement, het soort waar horlogemerken zich graag mee associëren, dus het is logisch voor een partnerschap en de lancering van een nieuw replica-horloge. Om deze samenwerking te vieren, heeft Panerai een limited-edition, exclusief voor de VS geïntroduceerd, genaamd de – nu diepe adem – replica Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio 44 mm Limited Edition voor Design Miami – referentie PAM986. Het is een mondvol, maar ook een lust voor het oog met een aantrekkelijke blauwe wijzerplaat.

Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio Replica

De limited edition Design Miami Luminor 1950 10 Days GMT Automatic is gebaseerd op de Luminor GMT 10 Days (PAM 533) en wordt daarom geleverd in een 44 mm brede Luminor 1950-stijl. Zoals oude fans van het merk zullen weten, is de 44 mm Luminor 1950-behuizing behoorlijk dik, dus mensen met dunnere polsen willen misschien voorzichtig zijn. Waterbestendigheid is een zeer adequate 100 meter, wat passend is gezien het marine-erfgoed van Panerai. En aangezien het een Luminor is, heeft het replica-horloge de iconische kroonbeschermer van Panerai.

Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio Replica

De wijzerplaat van de limited edition Design Miami Luminor 1950 10 Days GMT Automatic replica is in wezen hetzelfde als de Luminor GMT 10 Days, behalve dat hij opvallend blauw is. Het is een diepe en rijke blauwtint, te oordelen naar de foto’s van het merk, met een radiale sunburst-afwerking die populair is voor wijzerplaten, wat betekent dat het licht er op interessante manieren mee zal spelen. Het andere verschil ligt in de handen. Ze zijn hier zilver, wat de blauwe wijzerplaat beter aanvult.

Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio Replica

Elders heb je hetzelfde faux vintage lichtgevende materiaal op de wijzerplaat en dezelfde wijzerplaatconfiguratie met de datum op 3 uur, lopende seconden en 24-uursindicator op 9 uur, en lineaire gangreserve-indicator op 6 uur . De wijzerplaat heeft ook Panerai’s kenmerkende sandwichconstructie, waarbij het lichtgevende materiaal onder de wijzerplaat is aangebracht en de wijzerplaat is voorzien van uitsparingen zodat het lichtgevende materiaal zichtbaar is. Het is een vrij drukke wijzerplaat, maar een die verstandig is ingedeeld en nog steeds gemakkelijk leesbaar is. Passend bij de blauwe wijzerplaat wordt het Panerai imitatie horloge geleverd met een blauwe canvas band.

Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio Replica

Uiteindelijk is Design Miami Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio PAM986 replica niet veel meer dan een variant van de Luminor GMT 10 Days, maar dat is waar Panerai replica goed in is – het creëren van iets andere versies van bestaande horloges om zijn hondsdolle fanbase te plagen . Persoonlijk vind ik de blauwe wijzerplaat een goede keuze, maar ik zal niet haasten om er een te kopen als ik al de eigenaar ben van de reguliere Luminor GMT 10 Days. De replica Panerai Luminor 1950 10 Days GMT Automatic Acciaio 44 mm Limited Edition voor Design Miami is gelimiteerd tot 250 stuks en kost $ 14.400.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *