Imitatie IWC blauwe keramische Piloten Horloge voor Laureus Foundation

Met de overtuiging dat “… sport de kracht heeft om de wereld te veranderen”, werkt IWC de afgelopen vijftien jaar elk jaar samen met de stichting Laureus Sport for Good om honderden kindersportprogramma’s over de hele wereld te ondersteunen, die tot doel hebben een einde te maken aan geweld, discriminatie en achterstelling van jongeren. Om het bewustzijn van de stichting te blijven vergroten, heeft IWC haar vijftiende speciale limited edition Laureus replica horloge gelanceerd – en dit jaar krijgen we een 41 mm Pilot in blauw keramiek, wat ook een materiaalprimeur is voor de maker van Schaffhausen.

Replica IWC Piloten Blauw Keramiek IW328101

Dit is niet de eerste keer dat IWC een 41 mm driehandig Pilot-replicahorloge heeft gedaan voor de liefdadigheidsinstelling Laureus. De 12e editie van het partnerschap in 2018 werd herdacht met een Mark XVIII met zwarte behuizing en de kenmerkende blauwe sunburst-wijzerplaat van de capsule. Deze versie is gebouwd met het nieuwste kaliber 32111 van IWC (dit lijkt een upgrade van de gangreserve te zijn naar de 32110 die op veel andere Pilot-replica-horloges wordt gebruikt), die wordt afgeschermd van magnetische velden door een zachte ijzeren kooi, en levert een royale vijf dagen stroom reserveren. Deze Laureus-editie wijkt ook een beetje af van de traditie met zijn matblauwe wijzerplaat (in tegenstelling tot de gebruikelijke zonnestraal die te zien was op eerdere Aquatimer-, Ingenieur-, Portugieser- en Pilot-edities) en volledig matblauwe keramische kast, maar zelfs in een snelle blik, de rode Een secondewijzer met een getipte secondewijzer en het grillige gegraveerde artwork op de achterkant van de titanium kast verraden dit als een nieuwe vermelding in de langlopende Laureus-serie, die volgt op de recente handmatig opgewonden Portugieser mono-pusher chronograaf.

Replica IWC Piloten Blauw Keramiek IW328101

Een andere leuke traditie van het Laureus Sport for Good-programma is inderdaad te vinden op de achterkant van de kast, waar de unieke gravure altijd de winnende inzending is geweest in een kindertekenwedstrijd die IWC samen met Laureus organiseert. Het Pilot-replicahorloge van dit jaar draagt het kunstwerk van een 12-jarige Melissa Mejia Castilla uit Colombia, die haar tekening “Vivir en Armonia” (“Leven in vrede”) heeft genoemd, waarmee ze gendergelijkheid uitdrukt door middel van sport. Kunstwerken uit het verleden hebben hun eigen verhalen en hun eigen unieke kunstenaars, die allemaal bijdragen aan de charme van deze doordachte, voortdurende liefdadigheidssamenwerking.

Replica IWC Porto Laureus

IWC Pilots Watch Laureus Replica

Als het gaat om felgekleurd keramiek, is het een unieke uitdaging om de tint precies goed te krijgen, maar blauw keramiek is ook niet nieuw in de replica horlogeruimte – we hebben veel keramiek met blauwe omhulsel gezien van andere hoogwaardige eindmerken zoals Omega, Blancpain en Hublot. Maar het is een nieuwe voor IWC, die zich bezighoudt met meer gekleurd keramiek – met name met de recente ‘Inspiration4’-chronograaf met witte behuizing en de populaire Top Gun ‘Mojave’-edities. Alles bij elkaar genomen, is blauw een behoorlijk passende keuze om de blauwe draad voort te zetten die alle andere Laureus-edities door de jaren heen heeft verbonden, en het is cool om te zien dat IWC nieuwe case-composities met zijn meest bekende eigenschappen blijft verkennen.

IWC Pilots Watch Laureus Replica

Met een oplage van 750 stuks, heeft de iets meer beperkte dan gebruikelijke blauwe keramische IWC Pilot’s Watch Automatic Edition “Laureus Sport for Good” (ref. IW328101) een verkoopprijs van $6.250, wat slechts een premie van $650 is ten opzichte van de momenteel beschikbare zwarte Top Gun driehander met keramische behuizing (ref. IW326901). Verzamelaars en fans van replica-horloges mogen verwachten dat deze nu elke dag bij IWC-retailers en online zal landen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *