Hublot Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon Saxem Replica Horloge

-Het lijkt misschien een eenvoudig idee om een doorschijnende kast in een felle, fluorescerende kleur neon geel na te maken. Maar in feite was het ongelooflijk complex om te realiseren. Het geel is een krachtige, heldere neonkleur die bijna van binnenuit lijkt te gloeien, als een fluorescerend materiaal. Een intense fluorescerende tint zuurgeel, citrusachtig in zijn kwaliteit. Om deze zeer technische uitdaging aan te gaan, moest Hublot een oplossing zoeken in de ruimtevaarttechnologie. In feite werd SAXEM ontwikkeld op het gebied van satelliettechnologie. Een uniek materiaal dat in 2019 ook was gebruikt voor de Big Bang MP-11.

Destijds had Hublot hem uitgevoerd in smaragdgroen. Deze keer was het doel een gloednieuwe neon gele kleur te verkrijgen. Het moest ook voldoen aan de strenge eisen van de Nyon Manufacture voor zijn saffier replica horloges: volledige transparantie en ongelooflijke weerstand. Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling werd de uitdaging aangegaan en overwonnen met de Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon SAXEM replica.

Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon Saxem Replica
Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon Saxem ┬ę Hublot Replica

Wat is SAXEM? Het staat voor “Sapphire Aluminium oXide and rare Earth Mineral”. Het is een legering van aluminiumoxide, het basisbestanddeel van saffier, met zeldzame aardelementen zoals thulium en holmium en chroom. Het resulterende materiaal is ultra-resistent en heeft een schittering die groter is dan die van saffier. De afwezigheid van spanning in het materiaal zorgt voor een grotere stabiliteit wat betreft de vorm, terwijl de kubusvormige kristalstructuur dezelfde tint en intensiteit van de kleur garandeert, ongeacht de hoek van waaruit de kast wordt bekeken. De volledig gepolijste neon gele SAXEM biedt een gedurfd contrast met de zes H-vormige schroeven van de bezel en met de kroon, alle in gepolijst en microgestraald titanium.

Qua beweging wordt de Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon SAXEM replica aangedreven door het HUB6035 zelfopwindende Manufacture kaliber. Hublot heeft gekozen voor de moeilijkste technische weg, zelfopwindend met behulp van een micro-rotor, de enige manier om de achterkant van het uurwerk niet te verbergen zoals bij een conventionele rotor. Bovendien heeft de manufactuur ervoor gekozen het hele kaliber te skeletiseren. Dit is een stratosferische prestatie van horlogemakerij die opengewerkte materialen tot de grenzen van hun functionele weerstand duwt, er blijft bijna niets over dat het kaliber zou verbergen. Volledig zichtbaar en volledig blootgelegd, zelfs de bruggen zijn gemaakt van saffier, zodat alleen het kloppende hart en de ziel van het replica horloge overblijven. Dit hart is de tourbillon, die in de lucht lijkt te hangen. Deze architectuur dient om het horloge te bevrijden van elke visuele rommel. Geplaatst op 6 uur, biedt het het technische en hypnotiserende spektakel van een Haute Horlogerie stuk met hoge precisie, ontworpen als een 21ste eeuwse interpretatie: modern, ontwrichtend, oogverblindend.

Ten slotte, om het geschikt te maken voor dagelijks gebruik, de Big Bang Tourbillon Automatic Yellow Neon SAXEM replica biedt een gegarandeerde 72-uur gangreserve – waardoor het stuk perfect weekend-proof. Dit uurwerk, dat exclusief verkrijgbaar zal zijn als een gelimiteerde oplage van 50 stuks, wordt geleverd met een neon gele rubberen band met textuur, op maat gemaakt voor dit Hublot replica horloge, compleet met een titanium vouwsluiting en voorzien van het One Click systeem zodat het direct kan worden verwisseld zonder gereedschap.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *